اهمیت تغذیه گاو شیری
یکی از اصول موفقیت در پرورش گاوهای شیری مدیریت و تغذیه اصولی گاوهای شیری در دوره انتقال می باشد و هر نوع ضعف مدیریتی در این دوره اثرات بسیار بدی بر تولید، تولیدمثل و سلامت دام در کل دوره شیردهی پیش رو خواهد داشت
خوراک 70 تا 75 درصد از هزینه های تولید هر کیلوگرم شیر را تشکیل می دهد. هزینه خوراک معمولا قابل برگشت است اما هزینه های درمان عمدتا قابل برگشت نیستند. از آنجا که دوره انتقال بیشترین تاثیر را بر احتمال بروز بیماری ها و کاهش باروری در دوره شیرواری پیش رو دارد، توجه به تغذیه صحیح در این دوره اهمیت بسیار بالایی دارد.
چالش های گاوهای شیری در دوره انتقال
در دوره انتقال که بین دو تا سه هفته قبل و بعد از زایمان است، گاوها چالش برانگیزترین دوران چرخه شیردهی خود را تجربه می کنند. ریشه بسیاری از بیماری های متابولیکی و ناهنجاری های دوره شیردهی به خصوص اوایل شیردهی را باید در این دوره جست و جو نمود.
بعضی از چالش ها در دوران انتقال در کوتاه مدت مشاهده می شوند. به عنوان مثال کاهش کلسیم خون یا بالانس منفی در روزهای نزدیک به زایمان و هفته های بعد از آن مشاهده می شود. با این وجود اثرات آن ها در طول دوره پرورش قابل مشاهده است.
راهکار موفق در عبور از دوره انتقال چیست؟
راهکارهای موفقیت در عبور از دوره انتقالی عموما بر سه بخش عمده که به یکدیگر وابسته نیز هستند استوار می باشند. این راهکارها بر سازگاری گاوها قبل از زایمان متمرکز شده اند. سیستم گوارش، سیستم متابولیسمی و سیستم ایمنی سه بخش عمده هستند که باید با یک برنامه مدیریتی کارآمد و همه جانبه به آن ها پرداخت.
وبینار مدیریت و تغذیه گاوهای شیری در دوره انتقال l دکتر حسین جهانی