ساعت کاری

شنبه تا پنجشنبه ۰۸:۰۰ - ۱۷:۰۰

تلفن تماس

۰۵۱۳۶۵۱۹۱۰۰

مقابله با مایکوتوکسین، منهای توکسین بایندر
مقابله با مایکوتوکسین ها

مقابله با مایکوتوکسین، منهای توکسین بایندر

مقابله با مایکوتوکسین ها

سپهر ماکیان فرتاک

مقابله با مایکوتوکسین، منهای توکسین بایندر

مایکوتوکسین ها سمومی هستند که در واقع متابولیت ثانویه برخی از قارچ های کپکی بوده که آثار مخرب بسیاری را بر تولیدات کشاورزی، سلامت انسان، دام و طیور دارند. سالانه بخش عظیمی از محصولات زراعی و دامی به علت آلودگی بالا با مایکوتوکسین ها راهی به جز معدم شدن ندارند که این مسئله موجب زیان های اقتصادی زیادی می شود. همچنین بیماری های ناشی از ورود این سموم به بدن انسان نظیر سرطان ها، عوارض کبدی و کیوی افراد بسیاری را به کام مرگ می کشد.

مطلب پیشنهادی: انواع مایکوتوکسین ها را بشناسید!

اگرچه مقابله با شیوع سموم قارچی را باید از محل تولید و نگهداری محصولات کشاورزی آغاز نمود، اما کارخانجات خوراک یا مزارع دام و طیور معمولا مصرف کننده ی این محصولات هستند. با این وجود با انجام یک سری اقدامات می توان مانع رشد و گسترش قارچ ها و تولید سموم آن ها و همینطور اثرات آن ها در حیوانات شد.

گروه تحقیق و توسعه شرکت سپهر ماکیان فرتاک

راهکاری که عمدتا به ذهن مدیران واحدهای تولیدی می رسد استفاده از توکسین بایندرها است. مایکوتوکسین ها عموما خواص شیمیایی خاصی دارند که همین مسئله موجب می شود موادی از قبیل زئولیت ها، آلومینوسیلیکات ها، مانان الیکوساکاریدها و… قابلیت جذب و غیرفعال کردن برخی از سموم قارچی را داشته باشند. سموم قارچی عمدتا در برابر گرما نیز مقاوم هستند.

اما تحقیقات نشان می دهند افزودنی های خوراکی به غیر از توکسین بایندرها نیز در دسترس تولیدکنندگان وجود دارند که استفاده از آن ها می تواند در مقابله برابر مایکوتوکسین ها کمک کند.

این افزودنی ها در واقع همان پروبیوتیک ها و اسیدی فایر ها هستند. استفاده از پروبیوتیک ها برای مقابله با مایکوتوکسین ها جزو روش های بیولوژیک مقابله با سموم قارچی به شمار می آید. در نشخوارکنندگان برخی از مایکوتوکسین ها به وسیله میکرواگرانیسم های شکمبه تجزیه یا غیر فعال می شوند. اما طیور که فاقد معده ی تخمیری هستند در برابر آلودگی خوراک به مایکوتوکسین ها حساس تر هستند.

 نتایج تحقیقات نشان می دهد باکتری های پروبیوتیکی خانواده لاکتوباسیلوس ها ( که یکی از پروبیتیک های تشکیل دهنده ای پرو و ای پرو پلاس فرتاک است) با تولید اسیدلاکتیک pH محیط را کاهش داده و در نتیجه رشد قارچ ها و تولید سموم به وسیله آنان کاهش خواهد یافت. همچنین شواهدی از باند شدن مایکوتوکسین ها و کاهش سمیت آن ها توسط اسید لاکتیک تولیدی لاکتوباسیلوس ها یافت شده اند.

از سوی دیگر سطح اپیتلیال روده یک سد در برابر ورود سموم قارچی به بدن است. مایکوتوکسین ها به میزان زیادی از طریق فضاهای بین سلولی (gap junctions) وارد بدن می شوند. بنابراین پیوستگی سلول های روده جهت جلوگیری از ورود آن ها مهم است. این پیوستگی به میزان زیادی با سلامت دستگاه گوارش مرتبط است. باکتری های مضر موجب آسیب دیدن این بخش می شوند. اما پروبیوتیک ها با حذف رقابتی این باکتری ها و همچنین خواص دیگر موجب تقویت این ساختار می شوند که موجب مقاومت بیشتر در این زمینه می شود.

همچنین اسیدی فایرها یا اسیدهای آلی نیز با کاهش فعالیت قارچ ها و همچنین کمک به تقویت بافت روده موجب مقاومت بیشتر در برابر مایکوتوکسین ها می شوند.

شرکت تولیدی افزودنی های خوراکی دام و طیور سپهر ماکیان فرتاک، تولید کننده ی توکسین بایندر چندجزئی با کیفیت ای گارد و ای گارد پلاس، پروبیوتیک ای پرو و ای پرو پلاس و اسیدیفایر پودری با نام تجاری ای سید می باشد. این محصولات هم اکنون در بسیاری از مجموعه های تولیدی شاخص کشور در حال استفاده هستند. شما نیز جهت سفارش این محصولات می تواند با کارشناسان فروش ما در ارتباط باشید.
برای مشاهده محصولات کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *