ساعت کاری

شنبه تا پنجشنبه ۰۸:۰۰ - ۱۷:۰۰

تلفن تماس

۰۵۱۳۶۵۱۹۱۰۰

پروبیوتیک چیست؟ نقش پروبیوتیک در تغذیه طیور
پروبیوتیک چیست

پروبیوتیک چیست؟ نقش پروبیوتیک در تغذیه طیور

پروبیوتیک چیست؟

پروبیوتیک واژه ای یونانی متشکل از پیشوند لاتینی پرو و لغت یونانی بایوس است که مفهوم آن “برای زندگی” تعریف شده است. طبق تعریف الی مچنیکوف، برنده جایزه نوبل در سال 1907 پروبیوتیک، برخلاف تصوری که امروزه مبنی بر ماهیت باکتریایی پروبیوتیک ها وجود دارد، اولین بار به محصولات تولیدی یک نوع پروتوزوآ (نوعی میکروارگانیسم) نسبت داده شد. چرا که او معتقد بود از آنجا که میکروب های روده به مواد غذایی وابسته هستند، می توان با تغییر در این مواد میکروفلورای روده را تغییر داد.

 مطابق تعریف سازمان جهانی بهداشت این اصطلاح مربوط به میکروارگانیسم هایی است که در صورت مصرف به میزان لازم موجب اثرات سلامت بخشی در بدن می شوند.

پروبوتیک اما امروزه عموما شامل قارچها، مخمرها، باکتری های و… می شود که دارای اثرات مفید در بدن جانداران هستند. در حقیقت پروبیوتیک نام گروه خاصی از میکروارگانیسم ها نیست، بلکه صفت آن میکروارگانیسم است که بتواند اثر مفید در بدن، به خصوص در روده ها داشته باشد.

بیشتر پروبیوتیک هایی که در صنعت مرغداری و دامداری استفاده می شوند از سویه های باکتریایی بیفیدوباکترها، استرپتوکوکس ها، انتروکوکس ها و لاکتوباسیلوس ها یا گونه هایی از قارچ ها و مخمرها نظیر ساکرومایسیس سرویسیه هستند.

گروه تحقیق وتوسعه شرکت سپهرماکیان فرتاک

پروبیوتیک ها چه فوایدی دارند؟

پروبیوتیک ها از ابتدای قرن بیستم مورد توجه پژوهشگران حوزه سلامت انسان، دام و طیور بوده اند. به خصوص در صنایع دام و طیور زمانی اهمیت آن ها بیشتر شد که نگرانی ها در مورد مصرف آنتی بیوتیک ها به علت افزایش مقاومت میکروارگانیسم های بیماری زا به آن ها و پیشبینی بحرانی قریب الوقوع در این باره، محققان را به سوی یافتن جایگزین هایی مطمئن و پایدار برای آن ها هدایت کرد.

در خصوص سلامت طیور بیشتر بدانید!

یافته های آنان نشان دادند که پروبیوتیک ها با ارتقای تعادل جمعیت میکروبی روده و مهار نمودن باکتری های بیماری زا و تولید کننده سموم، باعث بهبود سلامت می شوند.

مطالعات بر روی اسهال با منشا میکروبی، تورم های مزمن روده ای، سندرم روده تحریک پذیر، التهاب مزمن روده ای، برخی حساسیت ها و عفونت های دستگاه ادراری و و تناسلی نشان داده است که پروبیوتیک ها موجب کاهش وقوع یا اثرات این بیماری ها می شوند. همچنین مطالعات در حوزه سرطان های دستگاه گوارش انسان نشان می دهد که پروبیوتیک ها می توانند در پیشگیری یا مبارزه با آن ها موثر باشند.

همچنین مطالعات بیشتر بر روی پروبیوتیک ها نشان می دهد آن ها در اعمال گوارشی نظیر حرکات دستگاه گوارش، ارتقا دسترسی به مواد مغذی موجود در خوراک ها و در نتیجه بهبود ضریب تبدیل غذایی و عملکرد سیستم ایمنی گوارشی نقش موثری ایفا می کنند.

پروبیوتیک ها را چه هنگامی می توان استفاده کرد؟

بیماری ها و تنش ها

در هنگام وقوع بیماری های شدید استفاده از دوز بالای آنتی بیوتیک ها موجب تضعیف فلور میکروبی مفید روده می شود. همچنین در هنگام اسهال شدید، تنش های محیطی و تغییرات ناگهانی در جیره غذایی نیز استفاده از پروبیوتیک ها می تواند اثر چشمگیری در قابلیت مقابله پرنده با شرایط داشته باشد. چرا که در این هنگام افزایش جمعیت باکتری های مضر بیشتر از پیش محتمل است.

جوجه های تازه متولد شده

در حالت طبیعی فرایند زاد و ولد پرندگان، جوجه های تازه متولد شده پس از اینکه سر از تخم بیرون می آورند با محیط طبیعی در تماس هستند و بسیاری از میکروارگانیسم ها را دریافت می کنند. همچنین وجود فضولات مادر در محل نگه داری از تخم ها یکی از منابع اصلی پروبیوتیک ها برای آن ها است.

اما جوجه های پرورش یافته در شرایط تجاری به علت وجود پروتکل های شدید بهداشتی زنجیره تولید جوجه یک روزه، از این موهبت محروم هستند. امروزه با استفاده از فناوری تزریق in-ovo می توان این پروبیوتیک ها را به جوجه ها رسانید. اما بهره گیری از آن ها در جیره ی نخستین که به جوجه ها داده می شود مطمئن ترین و ارزان ترین راه برای رساندن پروبیوتیک ها به روده است.

شرکت تولیدی سپهر ماکیان فرتاک، تولید کننده پروبیوتیک خوراکی جهت استفاده در دام طیور با نام های تجاری ای- پرو و ای-پرو پلاس است. با این محصولات و نوع عملکرد آن ها می توانید از طریق کلیک روی لینک های زیر و یا تماس با کارشناسان ما بیشتر آشنا شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه ترین ها