ساعت کاری

شنبه تا پنجشنبه ۰۸:۰۰ - ۱۷:۰۰

تلفن تماس

۰۵۱۳۶۵۱۹۱۰۰

وبینار علمی محرک های رشد و افزودنی های خوراکی در طیور + فیلم وبینار
محرک های رشد

وبینار علمی محرک های رشد و افزودنی های خوراکی در طیور + فیلم وبینار

وبینار علمی محرک های رشد و افزودنی های خوراکی در طیور با سخنرانی دکتر مازیار محیطی، عضو هیئت علمی دانشگاه گیلان به همت شرکت افزودنی های خوراک سپهر ماکیان فرتاک با مشارکت سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان رضوی در روز یکشنبه به تاریخ 22 خرداد 1401 به صورت مجازی و به مدت 80 دقیقه برگزار شد. در ادامه به ارائه خلاصه ای از این وبینار می پردازیم و شما می توانید در پایان فیلم کامل وبینار را مشاهده نمایید.

 

وبینار علمی محرک های رشد و افزودنی های خوراکی در طیور + فیلم وبینار

 

آینده صنعت طیور

آنچه که در پرورش جوجه های گوشتی به عنوان معیاری ساده و ملموس قابل بیان است و خیلی ها با آن آشنا هستند ضریب تبدیل است. در بسیاری از اوقات مرغداران و حتی پژوهشگران از این معیار برای سنجش عملکرد خود استفاده می کنند. در گذشته نه جندان دور ضریب تبدیل بیشتر از 2 بود. اما امروزه با اصلاح نژاد و پیشرفت علم تغذیه این رقم بسیار کاهش یافته است و به 1.6 یا کمتر رسیده است. همچنین امروزه نگرانی های زیست محیطی نیز به نگرش به صنایع طیور اضافه شده است.

پیش بینی می شود در سال های آتی با ادامه روند کاهش ضریب تبدیل به ضریب 1 خواهیم رسید. علت این رقم به پیشرفت های ژنتیک، تغذیه و پرورش بستگی دارد. اگرچه رسیدن به این راندمان ساده نیز نیست. برای محقق شدن آن باید بسیاری از فاکتورها به صورت دقیق کنترل شود.

 

اهمیت سلامت دستگاه گوارش در بهبود عملکرد طیور

 

دستگاه گوارش نقش اصلی را در تجزیه و هضم خوراک دارد و مواد مغذی را برای رشد و نمو اجزای بدن فراهمی می آورد. سلامتی دستگاه گوارش از این منظر بسیار حائز اهمیت است. دستگاه گوارش بسیار وسیع است و در معرض بسیاری از عوامل بیماری زا قرار دارد. در صورتی که این پاتوژن ها بتوانند از مرزهای دستگاه گوارش عبور کنند زیان های بسیاری را به بدن پرنده خواهند رساند. یکی از این بیماری ها نکروزه شدن سر استخوان ها در مرغ و لنگش است.

همچنین با توجه به اینکه سلول های ایمنی لنفاوی در دستگاه گوارش وسیع ترین سیستم لنفاوی بدن را تشکیل می دهند. بنابراین دستگاه گوارش در پاسخ های ایمنی نیز نقش بسیاری دارند.

سلامت طیور

 

عوامل موثر بر سلامت دستگاه گوارش طیور عبارت اند از:

 

  • عوامل عفونی

 

باکتری ها (کلستریدیوم ها، ای کلای)

انگل ها

ویروس ها (نظیر برونشیت)

 

  • عوامل ضد تغذیه ای

 

پلی ساکارید های ضد تغذیه ای

مهار کننده های آنزیمی

مایکوتوکسین ها

کیفیت پایین خوراک

مدیریت نادرست در غذادهی و تولید خوراک

 

  • عوامل مدیریتی

 

تغذیه درون تخم مرغی

تغذیه در سنین اولیه

 

جمعیت میکروبی ساکن در دستگاه گوارش یکی از شاخص های سلامت آن هستند. بیش از ۱۰ به توان ۱۴ میکروارگانیسم شامل باکتری ها، ویروس ها، قارچ ها و پروتوزا در دستگاه گوارش پرندگان حضور دارند که به آن ماکروبایوتا یا فلور میکروبی می گویند. این تعداد حتی بیشتر از سلول های بدن پرنده است . حدود 20 درصد از سطح روده را پوشش می دهند.

این جمعیت میکروبی می تواند مفید یا مضر باشد. اگر عوامل میکروبی مفید را افزایش دهیم می توانیم از مزایای آن جهت بهبود عملکرد استفاده کنیم. اما اگر جمعیت میکروب های مضر غالب شوند، اختلال در دستگاه گوارش صورت می گیرد. مواد مغذی جذب نمی شوند و در نتیجه رشد پرنده کاهش یافته و پرنده به جای رشد ضعیف خواهد شد.

همچنین جمعیت میکروبی می تواند حدود 10 تا 20 درصد مواد مغذی را مصرف کند. بنابراین نوع جمعیت میکروبی که مصرف کننده خوراک هستند مهم است که از کدام نوع هستند. چرا که باید بدانیم این انرژی صرف تولید ترکیبات مضر و التهاب زا و ایجاد بیماری می شود یا ترکیبات مفید و بهبود دهنده عملکرد پرنده. باکتری های گرم منفی معمولا مضر هستند و باکتری های گرم مثبت معمولا مفید هستند.

حضور باکتری های مفید می تواند سدی در برابر باکتری های مضر ایجاد نماید.

نامناسب بودن شرایط میکروبی دستگاه گوارش ممکن است موجب وجود مواد مغذی، رطوبت بالا و گاز در فضولات گردد. همچنین پشت پرنده آلوده به فضولات می گردد.

 

نقش افزودنی های خوراکی در بهبود سلامت دستگاه گوارش

 

افزودنی های خوراکی شامل پروبیوتیک ها، پریبیوتیک ها، فیتوبیوتیک ها یا فایتوبیوتیک ها (ترکیبات گیاهی)، اسیدهای آلی و سایر ترکیبات هستند.

این ترکیبات موجب بهبود جمعیت میکروبی دستگاه گوارش، حفظ سلامت سطح جذبی و بهبود عملکرد آن می شوند.

سلامت دستگاه گوارش طیور

 

اسیدهای آلی یا اسیدیفایر ها در طیور

 

اسیدهای آلی، اسیدیفایرها یا اسیدهای ارگانیک ترکیباتی هستند که باعث اسیدی شدن دستگاه گوارش می شوند. pH دستگاه گوارش معمولا کمتر از 7 می باشد. از جمله مزایای اسیدی شدن دستگاه گوارش می توان به بهبود هضم پروتئین ها، افزایش تبدیل پپسین به پپسینوژن، اثار ضد میکروبی انتخابی و تقویت میکروب های مفید اشاره کرد.

باکتری های بیماری زا در pH 7 حداکثر رشد را دارند. در حالی که باکتری های مفید در pH 6 یا کمتر از آن حداکثر عملکرد را دارند.

اسیدی فایر ها و پیشگیری از آلودگی ها

 

مکانیسم اثر ضد میکروبی اسیدهای آلی

 

اسیدهای آلی زمانی که به صورت تفکیک نشده هستند می توانند وارد سلول باکتری شوند. پس از ورود به سیتوپلاسم تفکیک می شوند و یون هیدروژن را آزاد می کنند. این مسئله باعث آسیب به عملکرد و ساختار غشای سلولی می شود. سیتوپلاسم باکتری های گرم منفی به pH پایین حساس است. بنابراین در هموستاز باکتری اخلال ایجاد می شود. این حساسیت را باکتری های گرم مثبت ندارند بلکه خودشان نیز تولید اسید می کنند.

هر یک از اسیدهای آلی عملکرد خاص و میزان عملکرد خود را دارند. در فیلم این وبینار به ویژگی های یک اسیدیفایر مناسب پرداخته شده است که می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد اسیدهای آلی فیلم را مشاهده نمایید.

 

ترکیبات فایتوژنیک یا گیاهی

 

ترکیبات فایتوژنیک امروزه در صنعت بسیار مورد توجه هستند. افزودنی های گیاهی با داروهای گیاهی متفاوت هستند. فایتوژنیک ها می توانند موجب بهبود عملکرد مثل افزایش وزن در جوجه های گوشتی، بهبود ضریب تبدیل، افزایش تولید تخم مرغ، افزایش مصرف خوراک، پذیرش بهتر اجزای خوراک، کاهش مشکلات گوارشی، تعادل بخشی میکروب های دستگاه گوارش، افزایش جذب مواد مغذی، بهبود کیفیت محصول، افزایش ایمنی، کاهش ناهنجاری های متابولیک، تلفات و مشکلات زیست محیطی شوند.

پروبیوتیک ها در تغذیه طیور

 

به طور کلی پروبیتویک به عنوان ترکیبات میکروبی میکروبی زنده ای که اثرات مفیدی را می توانند از طریق بهبود بالانس میکروبی روده در حیوان میزبان داشته باشند.

 

ویژگی های پروبیوتیک ها

  • زنده باشد
  • به مقدار کافی در محصول وجود داشته باشد
  • آثار مفیدی داشته باشد.

 

انواع پروبیوتیک ها

انواع پروبیتویک ها شامل باکتری های لاکتوباسیلوس، بیفیدوباکتریوم ها و مخمر ها هستند.

پروبیوتیک ها می توانند جایگزین مناسبی برای آنتی بیوتیک ها باشند، سلامت دستگاه گوارش را ارتقا دهند و آلودگی های باکتریایی محصولات را کنترل کنند. همچنین قابلیت هضم مواد مغذی و عملکرد رشد افزایش می یابد.

پروبیوتیک چیست؟

تحقیقات نشان داده اند که پروبیوتیک ها در مقابله با تنش هایی مانند گرما اثرگذار باشند. همچنین در مقابله با مایکوتوکسین ها مفید هستند.

جهت آشنایی بیشتر با پروبیوتیک ها، مکانیسم های عملکرد آن ها و ویژگی های پروبیوتیک مناسب می توانید به فیلم کامل وبینار مراجعه نمایید. همچنین اگر مایلید از سایر وبینار های شرکت فرتاک استفاده نمایید یا از سمینارهای آینده شرکت سپهر ماکیان فرتاک با خبر شوید لینک زیر را مشاهده فرمایید.

مجموعه سمینارهای فرتاک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه ترین ها