ساعت کاری

شنبه تا پنجشنبه ۰۸:۰۰ - ۱۷:۰۰

تلفن تماس

۰۵۱۳۶۵۱۹۱۰۰

تغذیه مرغ تخمگذار ، جامع ترین راهنمای تغذیه طیور
تغذیه مرغ تخمگذار

تغذیه مرغ تخمگذار ، جامع ترین راهنمای تغذیه طیور

تغذیه مرغ تخمگذار یکی از مهمترین مباحث در پرورش این حیوانات میباشد. در این مطلب به راهکارهای مفیدی در خصوص تغذیه مرغ تخمگذار صنعتی پرداخته ایم. با ما همراه باشید

تغذیه مرغ تخمگذار

تغذیه مرغ تخمگذار صنعتی با توجه به تولید بالا و حساسیت این پرنده اهمیت بالایی دارد. در صورت عدم رعایت احتیاجات به صورت صحیح عوارضی همچون کاهش عملکرد، تلفات و بیماری ها به وجود خواهند آمد. بنابراین کارشناس تغذیه یا پرورش دهنده ی مرغ های تخم گذار باید ملاحظات زیادی را در رابطه با جزئیات تغذیه رعایت نماید. اگرچه مرغ های تخمگذار به اندازه مرغ های گوشتی حساس نیستند.

مطلب پیشنهادی: بهبود رشد مرغ های گوشتی

انرژی، پروتئین، مواد معدنی، ویتامین ها و افزودنی های خوراک بخش های تشکیل دهنده ی خوراک مرغ تخمگذار هستند که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت:

 

انرژی در تغذیه مرغ های تخمگذار

انرژی در تغذیه مرغ های تخمگذار از مهمترین عوامل تعیین کننده ی تولید بهینه و سلامت است. بالا بودن انرژی موجب چاقی و کمبود آن موجب ضعف و تلفات می شود که هردوی آن ها به کاهش تولید تخم مرغ نیز می انجامند. مرغ های تخمگذار به روزانه 2700 تا 2800 کیلوکالری انرژی (بسته به سطح و سن تولید) احتیاج دارند.

جیره نویسی طیور با تمرکز بر انرژی خوراک

 

منابع انرژی مناسب برای مرغ تخمگذار

ذرت، گندم، جو، ارزن، سایر دانه ها و روغن های گیاهی جهت تامین انرژی در تغذیه مرغ های تخمگذار استفاده می شوند.

ذرت به دلیل میزان قابلیت هضم بالای نشاسته مهمترین و بهترین منبع انرژی است و می توان بین 40 تا 50 درصد خوراک را به آن اختصاص داد. همچنین ذرت به علت داشتن رنگدانه ی بالا در بهبود رنگ زرده تخم مرغ موثر است. عامل محدود کننده ی اصلی ذرت در تغذیه قیمت آن است.

 گندم و جو دارای پلی ساکاریدهای غیر نشاسته ای بالا نظیر آرابینوزایلان ها و بتاگلوکان ها هستند که این مسئله استفاده از آن ها را محدود می کند. سایر دانه ها نیز به علت داشتن فیبر بالا، مواد ضد تغذیه ای و قابلیت هضم پایین در مرغ تخمگذار استفاده ی محدودی تغذیه آن ها دارند.

چربی ها نیز بهتر است به شکل روغن در تغذیه مرغ ها استفاده شوند. روغن ها دارای انرژی بسیار بالایی هستند اما مصرف بالای آن ها سبب کاهش مصرف خوراک، بیماری های گوارشی و متابولیکی می شود.

 

پروتئین در تغذیه مرغ های تخمگذار

پروتئین واحد اصلی تشکیل دهنده ی سفیده ی تخم مرغ، عضلات، اسکلت، پرها، آنزیم ها، انتقال دهنده های هضم و جذب مواد مغذی و  سایر ارگان های حیاتی بدن است. بنابراین کمبود در آن منجر به کاهش تولید، مشکلات حرکتی، کاهش پردرآوری، بیماری ها و… گردد. نیاز پروتئین جیره ی مرغ تخمگذار 16 درصد است که بالا  یا پایین رفتن آن از حد معمول موجب کاهش عملکرد می شود.

بررسی پروتئین مورد نیاز طیور در جیره نویسی

 

منابع پروتئین در تغذیه مرغ های تخمگذار

منابع پروتئین اصلی در تغذیه مرغ های تخمگذار عبارتند از کنجاله های سویا، کلزا، تخم پنبه و فول فت سویا، پودر گوشت، پودر ماهی، میلورم و … .

کنجاله سویا به علت داشتن درصد بالای پروتئین، انرژی مناسب و میزان بالای اسیدهای آمینه ضروری متیونین و لیزین اصلی ترین و مهمترین منبع پروتئین در تغذیه مرغ تخمگذار است. اگرچه قیمت بالای آن امروزه موجب محدودیت استفاده از کنجاله سویا شده است.

کنجاله های دیگر نظیر کلزا نیز به علت داشتن فیبر بالا، عوامل ضد تغذیه ای و میزان کمتر اسیدهای آمینه ی محدود کننده ی تولید دارای محدودیت در مصرف خوراک مرغ تخمگذار هستند.

پنج جایگزین کنجاله سویا

پودر گوشت فراورده ی جانبی کشتارگاه های دام و طیور است که حاوی میزان مناسب پروتئین با ترکیب مناسب اسیدهای آمینه است. اما وجود آلودگی های احتمالی، چربی های اکسید شده و  TVN و ناخالصی ها (پر و استخوان) محدود کننده ی مصرف آن است.

همه چیز درباره پودر گوشت پودر ماهی و اهمیت شاخص TVN

 

پودر ماهی نیز منبع پروتئین ارزشمندی بوده که دارای امگا 3 می باشد. امگا3 در بهبود چرخه ی تولید تخم مرغ و افزایش امگا 3 محصول موثر است. انتقال بو، رنگ نامطلوب زرده،

 آلودگی های میکروبی احتمالی و TVN در پودر ماهی نیز محدود کننده ی مصرف هستند.

میلورم و پروتئین حشرات نیز جایگزین جدید و مناسبی برای کنجاله سویا است. برای آشنایی بیشتر با این منبع خوراکی به مقاله ی میلورم مراجعه نمایید.

میلورم چیست؟ کاربرد های میلورم در پرورش طیور

محصول A-clean فرتاک ضدعفونی کننده ی پودری خوراک است که موجب کاهش آلودگی های احتمالی یا حتمی در خوراک طیور خواهد شد.

اسیدهای آمینه یا آمینو اسیدهای سنتتیک مورد استفاده در تغذیه طیور متیونین، لیزین و ترئونین هستند. میزان این اسیدهای آمینه در ترکیبات معمول خوراک تامین کننده ی نیاز پرنده نیست و افزودن نوع سنتتیک باعث بهبود عملکرد می شود. با این وجود به علت قیمت بالا مصرف آن ها محدود است.

 

ویتامین ها در تغذیه مرغ های تخمگذار

میزان مناسب ویتامین های محلول و نامحلول در آب همواره مورد نیاز مرغ های تخمگذار است. ویتامین های A و E در بهبود میزان و کیفیت تولید تخم مرغ موثر است. ویتامین های گروه B به خصوص نیاسین نیز در کاهش کبد چرب موثر هستند.

 

مواد معدنی در تغذیه مرغ های تخمگذار

مواد معدنی در تغذیه مرغ های تخمگذار نقشی محوری و مهم دارند. پوسته ی تخم مرغ حاوی میزان بالایی کلسیم به میزان حدود 40 درصد است. همچنین منیزیم و سلنیوم نیز در آن وجود دارند. عناصری مانند مس، روی و آهن نیز در سلامت و تولید تخم مرغ نقشی اساسی دارند.

میزان منابع کلسیم در خوراک مرغ تخمگذار نسبتا بالا است. از طرفی جذب این عناصر به علل مختلف از قبیل تفاوت ماهیت معدنی با ماهیت آلی بدن موجود زنده، pH روده، آنتاگونیسم، برهمکنش های هورمونی و یا واکنش مواد معدنی با سایر ترکیبات خوراک ممکن است باعث جذب پایین مواد مغذی شود.

استفاده از مکمل بهبود دهنده ی پوسته تخم مرغ A-Shell شرکت فرتاک که دارای معدنی کیلاته است که باعث بهبود تولید، کیفیت و استحکام پوسته ی تخم مرغ می شود.

 

افزودنی های خوراکی در تغذیه مرغ های تخمگذار

افزودنی های خوراکی با هدف بهبود سلامتی پرنده و محصول و ارتقا بهره وری آن به خوراک اضافه می شوند. در ادامه به برخی از آنها خواهیم پرداخت:

معرفی جامع افزودنی های طیور

توکسین بایندرها

توکسین بایندرها امروزه به علت گسترش سموم قارچی در منابع خوراکی به خصوص ذرت و سویای وارداتی از الزامات پرورش انواع دام و طیور هستند. مایکوتوکسین ها در مرغان تخمگذار سبب مشکلاتی همچون اختلالات سیکل تخمگذاری، لنگش، آسیب های کبدی و کلیوی، مشکلات گوارشی، ضعف سیستم ایمنی و کاهش کیفیت تولید می شوند.

مایکوتوکسین ها انواع مختلفی دارند. یک مایکوتوکسین توسط چند قارچ ممکن است تولید شود و یک قارچ ممکن است بتواند چند مایکوتوکسین تولید کند. بنابراین عوامل جاذب آنان یا توکسین بایندرها نیز می بایست انواع مختلفی داشته باشند.

انواع مایکوتوکسین ها

بنابراین استفاده از توکسین بایندرهای چندجزئی به همراه ترکیبات موثر در رفع اثرات مایکوتوکسین ها جهت حذف خطر آلودگی به مایکوتوکسین ها در تغذیه طیور الزامی است.

توکسین بایندهای چهارجزئی A-Guard و هشت جزئی A-Guard Plus تولید شده در شرکت سپهر ماکیان فرتاک شما را از خطرات ناشی از آلودگی احتمالی خوراک به مایکوتوکسین ها مطمئن خواهند ساخت.

 

اسیدیفایر ها یا اسیدهای آلی در مرغ تخم گذار

اسیدیفایر ها یا همان اسیدهای آلی ترکیبات اسید چرب کوتاه زنجیر هستند که فواید موثری همچون کاهش pH دستگاه گوارش، کاهش آلودگی های میکروبی، افزایش رشد پرزهای گوارشی و بهبود هضم و جذب خوراک، به خصوص پروتئین ها و مواد معدنی همچون کلسیم را در پی خواهند داشت.

محصول A-Cid  اسیدیفایر پودری شرکت سپهر ماکیان فرتاک است که به راحتی در خوراک قابل استفاده بوده و موجب بهبود مصرف خوراک، ضریب تبدیل و سلامت پرنده خواهد شد.

 

پروبیوتیک ها و پریبیوتیک ها

پروبیوتیک ها باکتری های مفید دستگاه گوارش هستند که می توانند از طریق مکانیسم های مختلف میزان باکتری های آسیب رسان و رقابت کننده با پرنده در مصرف خوراک می شوند.

 پروبیوتیک ها انواعی از کربوهیدرات ها هستند که به عنوان غذا توسط پروبیوتیک ها مصرف می شوند. وجود آن ها باعث ارتقا عملکرد سویه های پروبیوتیک خواهد شد.

سین بیوتیک مخلوطی از پروبیوتیک و پریبیوتیک بوده که باعث مشاهده ی اثر هم افزایی و سینرژیسم می شود. محصول A-Pro Plus شرکت سپهرماکیان فرتاک سین بیوتیک قابل استفاده در تغذیه مرغ های تخمگذار بوده که باعث حفظ سلامت دستگاه گوارش و کاهش بیماری ها خواهد شد.

جهت سفارش این محصولات با هدف بهبود عملکرد مرغان تخمگذار می توانید از طریق راه های ارتباطی با کارشناسان فروش ما در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه ترین ها